doula obuka ruke u krugu

Tražiš doulu?

Ovdje su sve naše doule kojima se možeš javiti

O našim doulama

Proces edukacije naših doula

Nakon završene obuke za porođajne doule u trajanju od 5 dana, one doule koje se odluče proći postupak certifikacije su pod vodstvom doula mentorica udruge BOND (Balkanska udruga nezavisnih doula).

Proces certifikacije sastoji se od: 

  • Prisustvo na pet poroda unutar tri godine

  • Evaluacija pet majki o podršci doule u perinatalnom i postpartum razdoblju te na porodu

  • Vlastita refleksija na pet iskustava

  • 4 pročitane knjige i napisani eseji

  • Mentorstvo (5 savjetovanja te vođenje Knjiškog kluba)

  • Potvrda mentorice o spremnosti na certifikaciju

  • Ugovor o certifikaciji

Nakon završene certifikacije i cijelog postupka, naše doule dobivaju titulu certificirane doule udruge BOND - CD(BOND).

Aktivne doule

Pročitaj kratki opis svake doule i javi se onima koje su te svojim riječima privukle.

Uživaj u predivnom procesu biranja svoje pratilje kroz trudnoću, porod i babinje.

Hrvatska

Zagreb i okolica

Ja sam Ines. Živim u Zagrebu. Majka sam predivnoj djevojčici i predivnom dječaku.

 

Volim se stopiti s prirodom, stvarati rukama, jesti pravu hranu i biti u dobrom društvu. Volim duge šetnje, pjesmu, smijeh i zagrljaje.

 

Za mene radost znači otvoriti srce svemu što majčinstvo nosi. Učenju, promjeni, osjećanju, sebi. Tada i bol može biti lijepa.

 

Snagu nalazim u ljubavi i nježnosti, i tu sam da majka uvidi vlastitu.

inesvojkovic@gmail.com

www.facebook.com/ines.vojkovic.73

Zagreb i okolica

Ja sam Una, svoj poziv i posao našla sam u majčinstvu, pisanju i radu s trudnicama i majkama. 

Doula sam koju je vlastito predivno iskustvo poroda i babinja privuklo u ovaj poziv.

Veliki sam pobornik evidence-based znanja, kao i mudrosti koje su žene prenosile s koljena na koljeno. Završila sam edukacije za doulu, tretmane abdomena i aromaterpiju.

Pišem blog o svim temama majčinstva i poroda, a možete me pratiti i na Instagramu.

http://unabridged.blog/

www.instagram.com/una.bridged/

Zagreb i okolica

Mama četvero djece, prenatal i postpartum doula, porođajna edukatorica, praktičarka integrativno tjelesno orijentirane psihoterapije i vlasnica obrta Ninočka.

 

Ninočka je mjesto podrške ranjivom razdoblju tranzicije u kojem postoji veliki potencijal da, preuzimajući odgovornost za vlastito tijelo (i porod), dođemo do vlastite snage.

 

I nije nam cilj imati savršen porod ili biti savršena majka, bitan je put, prihvaćanje vlastitog nesavršenog iskustva i negdje na tom putu otkriti ljubav prema sebi.
Put je samo vaš, a ja vam mogu biti podrška.

ivana@ninocka.hr
www.ninocka.hr

Zagreb i okolica

Zovem se Anja, majka sam djevojčice koja me uči kako živjeti u trenutku i punim plućima. Volim provoditi vrijeme u prirodu uz pjesmu i ples. Radim kao učiteljica razredne nastave u  osnovnoj školi. Nakon što sam postala majka još me više privlačila tema djece, začeća, trudnoće, prehrane.
 

Smatram da svaka žena ima pravo na izbor kakav porod želi imati i koga sve želi imati kao podršku. Upravo zbog toga sam se pronašla u edukaciji trudnica prije začeća, tijekom trudnoće i u postpartumu.
Želja mi je da sve žene iskuse osnažujuće iskustvo rođenja djeteta, ali i nimalo važnije rođenja nove sebe-sebe kao majke.

anjajurcevic@hotmail.com 

www.facebook.com/anja.loly

Varaždin i okolica

Ja sam Maja, majka sam dvojice dječaka. Radim kao zaštitar, bavim se streljaštvom, a uživam raditi domaće sokove i pekmeze i uzgojam batat.


O trudnoći i porodu puno sam naučila pripremajući se za svoj prvi porod i na poticaj svoje doule i sama sam polako krenula u ovo. Moj stariji sin rođen je u rodilištu, a mlađi kod kuće. Oba iskustva ispunjujuća i prelijepa. Zalažem se za prirodni porod, ali podržat ću Vas u svakoj Vašoj informiranoj odluci.


Svaka žena zaslužuje podršku kroz trudnoću i porod i za mene je prava čast biti izabrana od strane žene/para, biti dio vašeg malog svemira!

zmaya123@gmail.com 

www.facebook.com/zmaya123

Dalmacija

Ja sam Ivana. Živim u Kaštelima. Majka sam dvoje djece i uživam u toj ulozi od same želje da postanem majka. Uz to volim boraviti i živjeti u prirodi, uzgajati hranu, sakupljati ljekovito bilje, plesati i pjevati.

 

Pobornica sam nježnog i prirodnog roditeljstva od začeća. Željela bih imati još djece i da jednog dana starim u divljini u maloj kolibi.

Vlasnica sam obrta Materin Svit. Pomažen mamama. I onima koje će to tek postati. I tatama. I bebama. Da nam svima bude šta lipše.

ivana.curkov@gmail.com 

www.facebook.com/ivanadoula/

Zadar i okolica

Ja sam Ivana i rodom sam iz Kutine. Ljubavni putevi su me doveli u Zadar u kojem živim sa mužem i dvoje djece. Iako po struci profesor, nakon prvog poroda sam shvatila da me zanima sve vezano za trudnoću, porod i babinje.

 

Stoga sam se 2016.godine educirala za doulu i od tada pomažem ženama i njihovim partnerima, kako bi im najsretniji period u životu ostao u upravo takvom sjećanju. 
 

Na jesen započinjem sa vođenjem vježbi za trudnice ta masažom za trudnice. 
Kao i svaka mama, volim provoditi vrijeme sa djecom, no cijenim i svoj mir. Te rijetke prilike koristim za čitanje knjiga i vježbanje. Opušta me sjedenje na plaži i gledanje u more. 

mamic.anavi@gmail.com

www.facebook.com/ivana.mamic.5

Mentorice

Mentoriranje traje 3 godine tijekom kojeg se doula u treningu savjetuje sa svojom mentoricom te treba prisustvovati 5 poroda i 5 postpartum angažmana uz aktivno sudjelovanje u knjiškom klubu.

E03X8181.jpg
Ksenija%20Malia%20Leban%204_edited.jpg
E03X8274.jpg

B | DOULA je zajednički projekt:

BOND logo s pozadinom.png
Rojenica The Birth Keeper 600 (1).jpg
Dolisa logo.png
doula antonela logo.jpg

    ©2020 by B | Doula