doula obuka ruke u krugu

Tražiš doulu?

Ovdje su sve naše doule kojima se možeš javiti

O našim doulama

Proces edukacije naših doula

Nakon završene obuke za porođajne doule u trajanju od 5 dana, one doule koje se odluče proći postupak certifikacije su pod vodstvom doula mentorica udruge BOND (Balkanska udruga nezavisnih doula).

Proces certifikacije sastoji se od: 

  • Prisustvo na pet poroda unutar tri godine

  • Evaluacija pet majki o podršci doule u perinatalnom i postpartum razdoblju te na porodu

  • Vlastita refleksija na pet iskustava

  • 4 pročitane knjige i napisani eseji

  • Mentorstvo (5 savjetovanja te vođenje Knjiškog kluba)

  • Potvrda mentorice o spremnosti na certifikaciju

  • Ugovor o certifikaciji

Nakon završene certifikacije i cijelog postupka, naše doule dobivaju titulu certificirane doule udruge BOND - CD(BOND).

Aktivne doule

Pročitaj kratki opis svake doule i javi se onima koje su te svojim riječima privukle.

Uživaj u predivnom procesu biranja svoje pratilje kroz trudnoću, porod i babinje.

Hrvatska

Zagreb i okolica

Ja sam Ines. Živim u Zagrebu. Majka sam predivnoj djevojčici i predivnom dječaku.

 

Volim se stopiti s prirodom, stvarati rukama, jesti pravu hranu i biti u dobrom društvu. Volim duge šetnje, pjesmu, smijeh i zagrljaje.

 

Za mene radost znači otvoriti srce svemu što majčinstvo nosi. Učenju, promjeni, osjećanju, sebi. Tada i bol može biti lijepa.

 

Snagu nalazim u ljubavi i nježnosti, i tu sam da majka uvidi vlastitu.

inesvojkovic@gmail.com

www.facebook.com/ines.vojkovic.73

Zagreb i okolica

Ja sam Una, svoj poziv i posao našla sam u majčinstvu, pisanju i radu s trudnicama i majkama. 

Doula sam koju je vlastito predivno iskustvo poroda i babinja privuklo u ovaj poziv.

Veliki sam pobornik evidence-based znanja, kao i mudrosti koje su žene prenosile s koljena na koljeno. Završila sam edukacije za doulu, tretmane abdomena i aromaterpiju.

Pišem blog o svim temama majčinstva i poroda, a možete me pratiti i na Instagramu.

http://unabridged.blog/

www.instagram.com/una.bridged/

Zagreb i okolica

Mama četvero djece, prenatal i postpartum doula, porođajna edukatorica, praktičarka integrativno tjelesno orijentirane psihoterapije i vlasnica obrta Ninočka.

 

Ninočka je mjesto podrške ranjivom razdoblju tranzicije u kojem postoji veliki potencijal da, preuzimajući odgovornost za vlastito tijelo (i porod), dođemo do vlastite snage.

 

I nije nam cilj imati savršen porod ili biti savršena majka, bitan je put, prihvaćanje vlastitog nesavršenog iskustva i negdje na tom putu otkriti ljubav prema sebi.
Put je samo vaš, a ja vam mogu biti podrška.

ivana@ninocka.hr
www.ninocka.hr

Zagreb i okolica

Zovem se Anja, majka sam djevojčice koja me uči kako živjeti u trenutku i punim plućima. Volim provoditi vrijeme u prirodu uz pjesmu i ples. Radim kao učiteljica razredne nastave u  osnovnoj školi. Nakon što sam postala majka još me više privlačila tema djece, začeća, trudnoće, prehrane.
 

Smatram da svaka žena ima pravo na izbor kakav porod želi imati i koga sve želi imati kao podršku. Upravo zbog toga sam se pronašla u edukaciji trudnica prije začeća, tijekom trudnoće i u postpartumu.
Želja mi je da sve žene iskuse osnažujuće iskustvo rođenja djeteta, ali i nimalo važnije rođenja nove sebe-sebe kao majke.

anjajurcevic@hotmail.com 

www.facebook.com/anja.loly

Varaždin i okolica

Ja sam Maja, majka sam dvojice dječaka. Radim kao zaštitar, bavim se streljaštvom, a uživam raditi domaće sokove i pekmeze i uzgojam batat.


O trudnoći i porodu puno sam naučila pripremajući se za svoj prvi porod i na poticaj svoje doule i sama sam polako krenula u ovo. Moj stariji sin rođen je u rodilištu, a mlađi kod kuće. Oba iskustva ispunjujuća i prelijepa. Zalažem se za prirodni porod, ali podržat ću Vas u svakoj Vašoj informiranoj odluci.


Svaka žena zaslužuje podršku kroz trudnoću i porod i za mene je prava čast biti izabrana od strane žene/para, biti dio vašeg malog svemira!

zmaya123@gmail.com 

www.facebook.com/zmaya123

Dalmacija

Ja sam Ivana. Živim u Kaštelima. Majka sam dvoje djece i uživam u toj ulozi od same želje da postanem majka. Uz to volim boraviti i živjeti u prirodi, uzgajati hranu, sakupljati ljekovito bilje, plesati i pjevati.

 

Pobornica sam nježnog i prirodnog roditeljstva od začeća. Željela bih imati još djece i da jednog dana starim u divljini u maloj kolibi.

Vlasnica sam obrta Materin Svit. Pomažen mamama. I onima koje će to tek postati. I tatama. I bebama. Da nam svima bude šta lipše.

ivana.curkov@gmail.com 

www.facebook.com/ivanadoula/

Zadar i okolica

Ja sam Ivana i rodom sam iz Kutine. Ljubavni putevi su me doveli u Zadar u kojem živim sa mužem i dvoje djece. Iako po struci profesor, nakon prvog poroda sam shvatila da me zanima sve vezano za trudnoću, porod i babinje.

 

Stoga sam se 2016.godine educirala za doulu i od tada pomažem ženama i njihovim partnerima, kako bi im najsretniji period u životu ostao u upravo takvom sjećanju. 
 

Na jesen započinjem sa vođenjem vježbi za trudnice ta masažom za trudnice. 
Kao i svaka mama, volim provoditi vrijeme sa djecom, no cijenim i svoj mir. Te rijetke prilike koristim za čitanje knjiga i vježbanje. Opušta me sjedenje na plaži i gledanje u more. 

mamic.anavi@gmail.com

www.facebook.com/ivana.mamic.5

Zagreb i okolica

Moje ime je Elizabeta. Inspirirana knjigom dobivenom od prijateljice u meni se probudila želja da postanem doula. Nakon pročitane knjige, dobivenim informacijama stekla sam samopouzdanje te postojeće strahove zamijenila činjenicama. Nakon dva inducirana poroda, duboko u sebi htjela sam promjenu. Moja želja se ispunila. Moj treći porod bio je predivno iskustvo. Želja da postanem doulom vremenom je sve više rasla. Prijavila sam se na B DOULA obuku i nastavila s daljnjom edukacijom.

               

Vlastito iskustvo i edukacija dalo mi je vjetar u leđa. Žene zaslužuju da ih se sasluša i tretira s velikim poštovanjem i ljubavlju. Takvi počeci i osnaživanja mogu imati duboki utjecaj na fizičko i emocionalno stanjemame i bebe. Tu sam za vas!

ebilicic@gmail.com

Zagreb i okolica

Moje ime je Kristina, imam 28 godina i mama sam jednoj veseloj djevojcici. Rođena sam u Rijeci, ali već godinama živim u Zagrebu.


Poziv za ovim nesvakidašnjim poslom osjetila sam upravo na svojem porodu. Želim crne priče iz rađaona bojati duginim bojama. Pružati nepresušnu podršku parovima i pomoći ženama slusati vlastita tijela i osloboditi se tokom poroda.
Slobodan govor i izražavanje želja, sloboda odluke, sloboda kretanja.
Isto tako slobodno i bez obaveze, mozete me kontaktirati putem emaila ili Instagram profila:

kristina.memedov93@gmail.com
IG: @kristina93ri

Rijeka i okolica

Ja sam Vanda iz Rijeke, pejzažni sam arhitekt, prenatalna edukatorica i mama živopisne četvorke. Posljednje desetljeće na razne načine sam doula brojnim svojim prijateljicama i poznanicama.

 

Nakon BeDoula edukacije imam znanje i snagu da to budem i za puno širi krug žena, u razdoblju planiranja trudnoće, trudnoće, poroda i babinja. 

Ponosna sam što sam dio BOND-a, jer znam što znači prava podrška u ovim osjetljivim a opet osnažujućim trenutcima. Uvjerena sam da uz informirani pristup i slušanje vlastitog tijela žena može SVE. Tu sam kako bih ti pružila onu bliskost i sigurnost koja je potrebna da dobiješ porod kakav želiš. 

vanda.kabalin@gmail.com

Tel. 0996348517

Področje Štajerske in Prekmurja

Moje ime je Mojca in sem človek mnogih interesov. Da sem iz vsega tega izluščila svoje resnično poslanstvo je moralo preteči kar nekaj let in morala sem se konkretno posvetiti osebnemu razvoju. A že od majhnih nog sem vedela, da želim opravljati delo, ki bi ga opravljala s srcem. Tako sem postala diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, sočasno pa sem se izobraževala še za voditeljico priprav na porod in zgodnje starševstvo ter za obporodno spremljevalko. Moj življenjski moto je: Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu. Na obeh področjih vidim še kar nekaj prostora za spremembe in to me žene naprej, hkrati pa sem neizmerno hvaležna in počaščena, da se lahko učim od najboljših, ki postavljajo visoke standarde. Menim, da bi vsaka ženska morala vsaj enkrat prisostvovati pri porodu, ki ni njen lasten, da bi se spomnila kako močna je ženska v svoji biti ter kako pomembno je, da se med seboj spoštujemo in povezujemo. 

Fb: Nežni začetki (@neznizacetki)
Ig: @neznizacetkizmojco
Mail: neznizacetki@gmail.com

 

Varaždin i okolica

Prije 15 -10 godina imala sam u Varaždinu centar za trudnice "9 mjeseci" gdje smo osim odjeće za trudnice, imali i opremu za mame i bebe i vježbe za trudnice i razna stručna predavanja.


Najviše od svega sam voljela kad bi trudnice ugodno zasjele na fotelju, pile čaj i kad bi razgovarale o svemu što im je bilo potrebno. Ugodna atmosfera, topla podrška su bile stvari u kojima svaka žena, a pogotovo trudnica čezne i najviše treba u to vrijeme.


Pobornica sam nježnog i prirodnog roditeljstva od začeća. Zalažem se za prirodni porod, ali podržat ću Vas u svakoj Vašoj informiranoj odluci.

marijana.belosevic@gmail.com

https://www.facebook.com/Doula-Mare-106870537833503

Rijeka i okolica

Moje ime je Martina i živim u Rijeci. Po struci sam magistra ekonomije ali se dugoročno ne vidim u tome poslu.  Volim kuhati, raditi u vrtu,provoditi vrijeme sa svojom obitelji,a pogotovo sa sinom. 

Lijepo iskustvo mog poroda me privuklo da se više educiram o ženskom tijelu i kako ono funkcionira u samoj trudnoći i prilikom poroda.

Obuku sam završila u rujnu 2020. godine.

Želja da postanem doulom rodila se zbog toga da se čuju i lijepe priče iz rodilišta,a ne samo zastrašujuće. 

Želim da žene osjete pozitivnu stranu trudnoće,poroda i majčinstva i da tokom trudnoće budu ispunjene i gledaju svijet kroz ružičaste naočale,uživajući u slatkom iščekivanju.

Tu sam za vas i želja mi je biti dio vaše priče.

lukinicmartina@gmail.com

Zagreb i okolica

Zovem se Nataša, imam 54 godine, majka sam četvero predivne djece, čija je današnja dob u rasponu od 22 do 31 godine. Svoj sam život u cijelosti posvetila svojoj djeci i najljepšem pozivu kojeg žena može zamisliti, biti majka. Sve moje četiri trudnoće prolazila sam praktički sama, bez prave pomoći i savjeta koje bi mi netko izvan zdravstvenog sustava mogao dati. U moje vrijeme Doule nisu postojale. Ili barem ja za njih nisam znala.

 

Na obuci za Doule, koju sam završila ovog ljeta, sve je sjelo na svoje mjesto. Sada znam da je pomoć, edukacija, empatija i razumijevanje, a to sve karakterizira Doulu,. Veselim se svakom novom životu s uvjerenjem da ću kao Doula pomoći da najljepši događaj u životu svake žene postane i najljepša priča njenog života.

natigor678@gmail.com

Zagreb i okolica

Ja sam Lucija, književna komparatistica i profesorica engleskog jezika. U svijet trudnoće, poroda i babinja zakoračila sam nakon svoja dva poroda. 

Ženama koje se preobražavaju u majke voljela bih učvrstiti vjeru u snagu vlastitog tijela (Izaija 66:9).

Živim u Zagrebu, podrijetlom sam iz Međimurja, kojemu se neprestano vraćam.

lucija.stahan@gmail.com

Slovenija

Sem Manja Babnik Lipušček, mama treh otrok, v drugi nosečnosti sem se odločila za obporodno spremljevalko, Ksenijo Malio Leban, ki me je dobro pripravila na porod in poporodno obdobje, predvsem pa mi je dala podporo, ki sem jo potrebovala. Z mano je šla skozi dve nosečnosti, dva poroda in dve poporodni obdobji. Življenje je naneslo, da sem, preko Ksenije spoznala Tejo Škodič Zakšek, obe sta moji mentorici. Delo z otroki me je vedno veselilo, kar me je tudi pripeljalo na študij predšolske vzgoje, ki ga končujem. Po tretjem porodu sem začutila klic po tem, da bi delala z ženskami v poporodnem obdobju. Vem kako pomemben je čas po porodu in koliko podpore ženska potrebuje v tem čudovitem, a tudi sila napornem obdobju. Marca 2019 sem uspešno opravila izobraževanje Chilbirth education. Oktobra 2019 sem se udeležila izobraževanja B dula v Trogirju, ki sem ga uspešno opravila. Novembra 2020 sem se udeležila tudi izobraževanja za vbac dulo. V drugi in tretji nosečnosti sem imela dobro pripravo na porod, v drugi na vbac, ki je tudi uspel. V poporodnem obdobju sem imela polno podporo. Lastne izkušnja sem nadgradila z izobraževanji, svoje znanje in izkušnje želim dajati naprej, v želji ženskam dati podporo, ki si jo zaslužijo.

Varaždin i okolica

Moje ime je Sanja. Mama sam dvojice dječaka i jedne djevojčice. Volim živjeti na selu, okružena prirodom, biljkama i životinjama. Volim čitati i razmišljati, uživam u razgovoru i druženju s djecom i starim, mudrim ljudima.

S podrškom i dobrobiti imanja svoje doule susrela sam se prvi put pred kraj svoje zadnje trudnoće, kada sam nakon prethodna tri carska reza konačno uspjela doživjeti osnažujuće i transformirajuće iskustvo prirodnog poroda.

Od tada me ne napušta želja da i sama budem izvor takve pomoći i podrške ženama koje tek trebaju proživjeti iskustvo trudnoće, poroda i ulaska u predivan i izazovan svijet majčinstva - ohrabrene, osnažene i radosne!

sanjapahic@gmail.com

Zagreb i okolica

Ja sam Tajana, majka već odraslih blizanaca, studenata. Po zanimanju sam indologinja i profesorica u jednoj velikoj zagrebačkoj gimnaziji u kojoj podučavam djecu latinski, a poneke zainteresirane i permakulturi. Nakon vlastitog turbulentnog poroda, odlučila sam se educirati o porodima koji osnažuju žene i koji im daju krila. o porodima koji rađaju i majku i dijete i cijelu obitelj. Tako sam pohađala i Dona International obuku za Doule i B doula obuku.

 

Volim prirodu, šumu , rijeke i more, uzgajam na terasi različito bilje, a u malom voćnjaku stare sorte jabuka i krušaka. Pišem poeziju i kratke priče, volim ples , volim pjevati, udarati u bubanj, a naročito volim Lunu i njen utjecaj na ženske cikluse.

Rijeka i okolica

Ja sam Nina, iz Rijeke sam. 

Žena sam meni najboljeg muža, majka dvojice dječaka i jedne djevojčice. Po struci liječnica, po ostvarenoj želji doula.

Prije rođenja naše djece razmišljala sam na koji način mogu učiniti svijet malo boljim mjestom i nisam vidjela način. Zamišljala sam da je moja misija imati djecu koja će biti dio promjene na bolje u svijetu. 

A onda, nakon iscjeljujućeg iskustva svog trećeg poroda, sve se počelo preslagivati. Biti doula je za mene način na koji mogu sudjelovati u stvaranju cijele jedne nove generacije djece osnaženih majki. Želim moći biti tu za žene i njihove obitelji tako što ću ih pripremiti za porod, biti podrška za vrijeme poroda i pomoć kakvu nova obitelj treba nakon.

nina_cikes@yahoo.com

Zadar i okolica

Majka sam jednoj predivnoj djevojčici čiji su porod i babinje za mene bili nešto najljepše, najmoćnije i najupotpunjujuće što sam doživjela. Želja mi je da putem edukacije i podrške pomognem ženama i njihovim partnerima osvjestiti i zaštititi te predivne trenutke, tako da ih i oni pamte kao nešto najdivnije, jer postajanje roditeljem upravo to i jest. Svaka žena i majka zaslužuje nježan i dostojanstven porod, gdje će biti ispoštovane sve njene želje i kojeg će se ona prisjećati s osmijehom na licu.

Inače, volim prirodu, putovanja, more, hranu, glazbu i slow living. Po prirodi sam spontana, optimistična, uvijek nasmijana, empatična i maštovita.


Bit ću tu za Vas, držati i čuvati vaš prostor sigurnim, ugodnim i ispunjenim s ljubavi i nježnosti.
 

brala.marta@gmail.com

https://www.instagram.com/marta.brala/

Mentorice

Mentoriranje traje 3 godine tijekom kojeg se doula u treningu savjetuje sa svojom mentoricom te treba prisustvovati 5 poroda i 5 postpartum angažmana uz aktivno sudjelovanje u knjiškom klubu.

E03X8181.jpg
Ksenija%20Malia%20Leban%204_edited.jpg
DSC_0543.JPG

Mentorice

Mentoriranje traje 3 godine tijekom kojeg se doula u treningu savjetuje sa svojom mentoricom te treba prisustvovati 5 poroda i 5 postpartum angažmana uz aktivno sudjelovanje u knjiškom klubu.

B | DOULA je zajednički projekt:

BOND logo s pozadinom.png
Rojenica The Birth Keeper 600 (1).jpg
Dolisa logo.png
doula antonela logo.jpg

    ©2020 by B | Doula